Bach-virágterápiás tanácsadás

A növények boldog lelke kiutat mutathat az érzelmi elakadásokból.

Közös munkánk során feltárjuk és kioldjuk az érzelmi blokkokat, terheket, nehézségeket, hogy erőlködés nélkül oldhasd meg a problémáidat.

Hiszen nem az a fontos, milyen helyzetben vagy éppen, hanem az, hogy a legjobb tudásoddal és legobjektívebb látásmódoddal tudj kikerülni belőle.

A Bach-virágterápiás tanácsadás egy teljesen elfogadó és biztonságos környezetben történik.

 

Mi a Bach-virágterápiás tanácsadás?

Amikor valami negatív dolog történik velünk, akkor a rezgésszintünk lecsökken – úgymond magunk alá kerülünk. Így sem testileg, sem mentálisan, sem érzelmileg nem tudunk a legjobb önmagunk szerint reagálni arra, ami velünk történik.

Ilyenkor valamilyen, az érzelmeinken alapuló reakcióval válaszolunk a helyzetre, ám ez többnyire nem támogatja a megoldást. Sőt, további akadályokat gördíthet elénk.

Ezeknek az érzelmi blokkoknak és elakadásoknak a megoldásában támogatnak a Bach-virágesszenciák, amelyek bizonyos, magas rezgésszintű virágok kivonatai. Segítenek visszaemelni minket arra a rezgésszintre, ahol a legjobbat tudjuk kihozni önmagunkból.

Segítségükkel jobban reagálunk az adott negatív helyzetre, mert képessé válunk egy magasabb nézőpontból, érzelmi terheltség nélkül ránézni.

„Sári jól vette az akadályokat. Sem mi, sem a bölcsis gondozók nem vettek észre akaratlan karmozdulatokat! Kiegyensúlyozottabb is, nem gond a reggeli indulás, és fáradtnak sem érzem annyira bölcsi után.”

– Ibolya

Kinek való ez a módszer?

A Bach-virágterápia egy gyengéd eljárás, így felnőttek, gyermekek, kismamák és idősek is biztonsággal használhatják.

Nem lehet túladagolni, nem okoz allergiás reakciókat, mert a virágok fizikai alkotórészei nem, csak az információja van jelen az esszenciában.


NEKED, ha…

 • gyászkezelés esetén;
 • ha kismama vagy, és félsz a baba elvesztésétől;
 • szüléstől való félelemre;
 • ha váratlanul érkezik a baba, ez okoz érzelmi terhet;
 • tanulási nehézségeknél;
 • vizsgaidőszakban főiskolán, egyetemen, amikor nehéz koncentrálni;
 • túlterheltségre;
 • vizsgadrukkra;
 • állásinterjú előtti izgalom kezelésére;
 • párkapcsolati féltékenység és nehéz munkahelyi kapcsolatok kezelésére.

GYERMEKEDNEK, ha…

 • testvérféltékenység esetén;
 • bölcsődei, óvodai beszoktatásnál;
 • az anyától való leválás megkönnyítésére;
 • viselkedési problémáknál
 • iskolába való beilleszkedésnél;
 • tanulás nehézségeknél.

 

A módszer legnagyobb előnye, hogy a kezelések rendkívül személyre szabottak. Minden problémára, érzelmi elakadásra egyénileg állítjuk össze a virágkeveréket.

Amire Márk a cseppeket kapta (bölcsis beilleszkedés, szomorúság, sírás, elszakadási nehézség) szerintem nagyon jól van most. Miután írtad, hogy még szedje 10 napig a cseppeket, utána héten a bölcsiben 2 nagy dolog is beindult, az egyik, hogy reggelente már nem kuckózott be félénken a sarokba, ahogy szokta, illetve, hogy elkezdett barátkozni és most jóban van egy kisfiúval, aki reggelente megölelgeti, amikor beviszem a csoportba, és otthon is jókedvűen meséli, hogy mit játszottak aznap Noellel 🙂 Nagyon köszönjük a segítséget!”

– Sindler-Pecsét Orsolya

Hogyan zajlik a Bach-Virágterápiás tanácsadás?

1. Első lépésként feltárjuk a problémát. Az ügyfél elmondja, milyen nehézséggel érkezett hozzám, majd megvizsgáljuk az érzéseit.

A beszélgetés során nemcsak a kimondott szavakra koncentrálok, hanem az ügyfél mimikájára, testtartására és hangszínére is.

 1. A megfigyelésem és a beszélgetés alapján elkezdek összeállítani egy virágsort az adott problémára. Fontos, hogy ennél a módszernél a jelenre összpontosítunk. Csak akkor hozzuk be a múltat, ha több információra van szükségünk a témában.

Ebben az esetben megkérdezem, történt-e vele hasonló korábban és akkor hogyan reagált? A választ visszakötjük a jelenhez, feltárjuk az összefüggéseket. 

 1. A probléma megismerése után közösen megnézzük, milyen virágokat írtam össze neki. Elmagyarázom, milyen érzéseket figyeltem meg rajta, majd felsorolom, hogy milyen virágokat javaslok.

Ha egyetért a javaslatommal, ezt a keveréket fogja egy üvegcsében megkapni. Ha van olyan virág, amit nem kér, akkor azt nem tesszük bele. Senki nem kap olyan esszenciát, amivel ő maga nem tud egyetérteni.

 1. Ezt az esszenciát használja a következő találkozásig, nagyjából 3-4 hétig. Körülbelül 2-3 konzultáció már segíthet az érzelmi blokk vagy elakadás feloldásában.
 1. A további konzultációkon megvizsgáljuk a viselkedésében megnyilvánuló változásokat, és ezeknek megfelelően módosítjuk a csepp összetételét.

„Krisztiánnak használnak a cseppek (kb. a 3-4. napon már érezhető volt a hatásuk), mostanra pedig sokkal kiegyensúlyozottabb lett, nem “pörög (annyira) a fején” és összeszedettebb, koncentrálni is jobban tud! Én is nyugodtabb vagyok! 🙂 Köszönöm szépen a gyors segítséget!”

– Ü.A.

A Bach-Virágterápiás tanácsadás díja: 22.000 forint / alkalom

Időtartama: 60 perc.

Várlak szeretettel!