Mi a kineziológia?

A kineziológia alternatív és kiegészítő jellegű, pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó készség-, képesség-, és személyiségfejlesztő, megelőző jellegű holisztikus módszer.

Mint holisztikus rendszer, hatékonyan befolyásolja a test energiaáramlását, az érzelmi stresszek feloldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a testben, s aktivizálja öngyógyító mechanizmusát.

A kineziológus segíti kliensét életmódja, élet-vitele, életszemlélete megújításában, testi-lelki-érzelmi egészsége megőrzésében, a betegségek megelőzésében, az öngyógyítás folyamatában, a betegség mögött álló problémák feltárásában, a rehabilitációban, személyiségfejlődésben, a minőségileg jobb élet elérésében.

 

A kineziológiai izomtesztelés lehetővé teszi, hogy tudatos emlékezés nélkül is felderítsük azokat az eseményeket, melyek egymásra épülve létrehozták jelenbeli problémánkat. Mély szinten valamennyi tapasztalat benne van a test és agy memóriájában, s rendezésre vár. Agyunk hatalmas kapacitású kompjuterként tárolja az információkat, s a kineziológiai izomteszt segítségével lehetőségünk van lehívni ezeket az információkat, felderíteni és kijavítani a “működési zavarokat”. Izmaink működését agyunk irányítja, így azok a központi idegrendszer kijelzőinek tekinthetők, s az izomtesztelés során tapasztalt energiaváltozás megbízható információt ad a tesztelő által feltett kérdésre.

Az izomteszt segítségével lehívható, felidézhető az élet minden pillanata, és különféle korrekciók segítségével oldhatók a múltbéli, jelenlegi, és a jövőben jelentkező potenciális problémák. A rendszer, amit használunk működik. Az emberek jobbá válnak és ezek a változások tartósak maradnak.

Jelen választásainkat a múltban átélt traumáink és örömeink befolyásolják és természetesen ma hozott döntéseink alapozzák meg jövőnket. Ha fel tudjuk oldani a múlt traumáit és erősíteni tudjuk az örömöket, jelen választásainkkal azt a jövőt építjük, amelyet valójában akarunk.

Különösen ajánljuk azoknak, akik önértékelési problémákkal küzdenek, szeretnék megtalálni helyüket, feladatukat az életben, párválasztási, kapcsolatteremtési, kommunikációs problémáik vannak. Különösen hatékony módszer a tanulási problémák – pl. dyslexia – feloldására.

Ha mi megváltozunk, a világ is megváltozik körülöttünk!

Stúdiónkban a kineziológiai ágak közül a One Brain módszer sajátítható el.

Tanfolyamainkra szeretettel várjuk mindazokat, akik One Brain-es segítők szeretnének lenni. Különösen figyelmébe ajánljuk tanfolyamainkat orvosoknak, pedagógusoknak, pszcihológusoknak valamint természetgyógyászoknak, akik az általunk tanított eszközökkel hatékonyabbá tehetik saját munkájukat.

Várjuk azokat az érdeklődőket is, akik mélyebb önismeretre vágyva szeretnének eszközöket kapni életük tudatos formálásához.